2018-07-04 48 views
呢間小小cafe除左有普通一人份嘅Dinner set提供之外,仲有Party set for一班人😎其實三人或以上已經可以叫Party set,食物份量會因人數而調整。上面我影嘅食物每碟都係四人份量嚟😝.Party set有兩種:$128/位 或 $158/位,當然後者貴啲嘅會多啲嘢食,所以我地就叫咗$158/位嘅😛$158/位嘅Party set包括有以下食物:1️⃣沙津1款-田園沙津(意大利油醋汁/日式芝麻醬) 或 凱薩沙律2️⃣小食8款-吉列蝦、泰式燒豬頸肉、粟米墨魚餅、蜜汁雞肉串、咖哩角、芝士薯條、芝士汁焗蔬菜及蜜糖/蒜香雞翼(我地揀咗蜜糖,同行有朋友好鐘意呢隻蜜糖🐝)3️⃣主菜2款-卡邦尼煙肉扭扭粉/黑蒜忌廉什菌意粉/白汁香蒜蜆肉意粉/鮮茄汁焗香茅豬扒飯/黑松露海鮮意大利飯4️⃣甜品係一人一個維記迷你雪米糍,當日我地都係拎到香芋味💜5️⃣特式飲品選2款任飲-芒果蜂蜜/柑桔檸檬/蜂蜜綠茶/巨峰提子乳酸/荔枝紅茶/是日特飲。當日是日特飲係菠蘿乳酸,我幾鐘意飲呢個🍍🍹,不過其實佢冇乜乳酸味🙈如果10個人或以上嚟食呢個Party set,主菜同飲品就有得各揀3款。.我地真係飯桶😂兩個主菜都係揀飯😂焗豬

$158/位嘅Party set包括有以下食物:

我地真係飯桶😂兩個主菜都係揀飯😂

焗豬扒飯嘅茄汁係偏甜嗰種,飯係炒飯底🥚🍚
朋友話豬扒食落有啲似食緊落咗好多鬆肉粉嘅牛扒,我地講笑話如果矇住眼食,會分唔到食緊豬扒定牛扒😛
飯同豬扒嘅份量都好多,都幾足料。

意大利飯食落唔係好溜嗰種,味道算係剛剛好。
相對我會鐘意個意大利飯多過個焗豬飯少少🙆🏻‍♀️
提得一提係兩個飯份量都好多,根本係多到食唔哂🙈所以同行朋友打包咗一大盒飯,留番第二日番工lunch食😎咁先係惜食㗎嘛😎
整體食物雖然唔係特別出色,但嘢食上枱都係熱辣辣,同埋食到我地都好飽(朋友仲有得打包呢)🤣
呢到仲有各類card games/board games,但我地掛住吹水睇電視所以冇拎嚟玩😛
特別鐘意我地當日坐嘅卡位,因為啲長梳化椅背係好高身嘅,所以好似隔起咗一個私人空間咁🤣