2018-10-14
今日約左幾個舊同事出來食飯,集合點企太子,喱到環境靜靜地,啱曬我地慢慢傾。我地一打開個餐牌好吸引,選擇困難症又出現,最後點左幾個老闆推介菜色:安格斯肉眼牛扒五成熟,水牛城雞翅,漁人海鮮pizza,碳燒雞胸沙拉,三文魚蜆肉天使麵。我個人幾個菜都好中意,尤其係個牛扒,好肥美,入口滿嘴濃郁牛香味,而且軟滑配色黑椒汁好好味。個海鮮pizza都一樣,皮薄而且好脆,上面芝士好香,我係超喜歡芝士,距勁多芝士所以好滿足到我,我自己一個人就已經食左三塊。超滿足。明天開始減肥去。可惜我地人唔多,如果唔係可以試埋個三文魚扒,睇個餐牌好似好吸引。野飲就點左芒果熱情果凍茶,好濃熱情果味道好好飲,配牛排好解油膩。黑加侖子青檸薄荷凍茶、雖然有好幾個味道不過又幾夾。另一個就梨,檸檬薄荷凍茶,都不錯,唔似外面五顏六色,睇上去不健康。我地食完仲傾左好耐計,老闆超好,無趕我地走意思,還叫我地慢慢飲,傾下計。
黑加侖子青檸薄荷凍茶、雖然有好幾個味道不過又幾夾。