2010-11-04
食物評分以10分為滿分 (注明不合格入唔到口的食物絕不評分,同時亦未見過滿分的食物)前菜係芝士波菜螺肉。味道很很濃,但可接受下次不會再點,原因係兩個人都食得不濃味,因而會受唔到而食唔曬,怕浪費。主菜為﹕鵝肝黑松露意大利飯。 鵝肝和意大利飯都十分不錯,鵝肝入口時外脆內滑,點解我俾個滑因為切開後是半液體狀的,在口中有口感同時亦感覺到它正在溶化;飯的味道覺得係幾濃加有清新的感覺,我俾6至7分。(個經理建議將鵝肝壓碎混埋飯一齊食。我卻建議一啖鵝肝一啖飯,因為不想浪費鵝肝原有味道,但不代表混一在一起不好吃,各有特式) 肉眼扒份量更加十足~~~~~~味道我俾5分,但也覺得十分不錯。本人更愛西冷!最後係甜品﹕朱古力布甸和心太軟,這一刻已不在是味道的位置了,因為我同女朋友已經俾環境、氣氛、感覺支配了,只可說喜歡這甜品