2025-02-14 1339 views
今日約了住啟德嘅朋友食飯。因為啟德零售館新開無耐,很多餐廳朋友都未試過,所以來這間食晚餐試試。我們點了一個burger、taco和招牌pancake🔆Burger and lobster $228安格斯牛肉芝士漢堡,吃到有牛味,入面嘅菜好新鮮,配埋漢堡包裏面的千島醬很Juciy。波士頓龍蝦有半份,很多膏,肉質都好厚實,就咁食都好好味,點埋檸檬牛油汁更加口感豐富,用嚟點薯條又得!🔆Salmon taco $88三文魚粒墨西哥粟米餅有3大塊,每塊都勁足料,有三文魚粒、酸椰菜、青瓜、蕃茄、沙律菜、牛油果醬。餅皮勁脆,夾埋口感外脆內軟多汁,有種好refreshing 嘅感覺🔆Black Truffle parmesan Chips $60薯條上鋪滿松露同芝士,加上我最愛嘅幼薯條。好邪惡😈但又好滿足🔆Banoffee cream brûlée pancake $122 🥞 焦糖燉蛋Pancakes 真係必叫😍,pancakes是厚厚的兩大塊,但咬落好鬆軟,入口即溶,加埋表面嘅焦糖燉蛋醬,又軟又焦脆嘅口感,我同朋友都讚不絕口。另外仲叫左兩杯飲品:西柚汁 同Passion Fruit Calamas

我們點了一個burger、taco和招牌pancake

🔆Burger and lobster $228

🔆Salmon taco $88

另外仲叫左兩杯飲品:西柚汁 同Passion Fruit Calamasi Soda ,兩杯都好足料,梳打水入面仲有兩大舊熱情果。

呢間鋪環境又好舒服,望住出面啟德運動場,絕對係女生傾計打卡又令到肚仔好滿足嘅鋪,會再encore 🥰

• Banoffee Creme Brulee Pancake