2015-04-01 2471 views
嚟到呢間特色cafe店,聽講係兩位大學畢業生創業既,裝修格局幾靚,一個corner有bar台,門口display咗d英倫風既擺設,其實本來係想食egg benedict同煙肉pancake但係供應時間只限下午三點後,結果無得食,仲教訓咗我要多做資料收集同睇清時間食野。於是食咗all day breakfast同lunch set meal豬排,兩個餐都係包野飲既,個all day breakfast係幾好味幾豐富既,包可以選擇,我就揀咗牛角包,成個breakfast咁多componant我最欣賞既都係個牛角包,係溫暖既,重牛油味,外皮酥脆,個包既空氣感同層次取得一個平衡,好好味,其餘野食都係好味,係有心做既,all day breakfast仲跟一杯番茄湯,番茄味勁濃郁,好似成個番茄打落去咁,比較特別既係係一杯飲唔用湯匙既。Set Lunch 個豬排陪薯條比起all day breakfast無咁出色,雖然個豬好有豬味真心,但係有d硬,分量唔會太細,薯條同個幾片蘋果都唔錯唔錯。野飲方面,要咗蜜糖咖啡同Flat White,由於唔係專業歎咖啡既食家,一開始叫蜜糖咖啡都唔知會係呢個酸酸地同
All Day Breakfast
Set Lunch
野飲方面,要咗蜜糖咖啡同Flat White,由於唔係專業歎咖啡既食家,一開始叫蜜糖咖啡都唔知會係呢個酸酸地同好濃咖啡味既樣,flat white有靚靚拉花,好重奶味。
Flat White
All Day Breakfast