2018-02-27
相約好久不見嘅朋友於九龍灣,無奈要趕返工,揀左呢間位於MCL戲院內,新開嘅漢堡包店,利用短短嘅時間聚一聚舊。簡單嘅快餐店裝修,先入座,再自助點餐、取餐。即使係快餐店,服務員都非常細心,仔細講解每一樣食物。Gruber主打不同漢堡,漢堡扒嘅口味、醬汁、配料等等全部都可以自由選擇,款式都幾多。兩個女仔,各自都要左一個Single Menu($88)。配菜方面一個要沙律,一個要薯條。Burger用錫紙包裝,非常精美,亦達到外賣都可以保溫嘅效果。餡料方面我揀左Burger of The Month,唔太記得實際餡料,最印象深刻係店員話有黑松露同蛋黃醬,已經係個人最愛。額外加左兩款Toppings,Extra cheese($10)同蘑菇($8)。蔬菜新鮮不在話下,漢堡扒香口而且肉汁豐富,蘑菇亦都非常juicy。朋友嘅係墨西哥辣椒漢堡Jalapeno,亦同樣加左蘑菇同extra cheese。兩個漢堡賣相十分相似,唔同嘅係Jalapeno香辣惹味,亦都好開胃。Sexy招牌薯條,同一般嘅薯條好唔同,似厚版嘅脆薯片,香脆可口。醬料自取,當然唔少得茄醬同芥末,亦有Tabasco同蛋黃醬。細沙律一啲都唔
細沙律一啲都唔細份,另外附上芝麻醬同脆脆,新鮮又香口。