2020-01-21
Goobne家主打烤雞,之前有和朋友試過將軍澳一次,雞肉嫩滑,非常入味,真係好好食。今次試左銅鑼灣呢間,位處V point25樓餐廳兩邊有落地玻璃靚景!環境一流印象好好Goobn有好多其他side menu可以選擇,食物豐富份量大,播緊kpop食韓國嘢真係好有風味,環境都ok適合朋友聚會!我同朋友二人點了鐵板芝士炒年糕,三重芝士烤雞,Somersby Apple Rita。侍應係韓國oppa,講韓文同英文。鐵板芝士炒年糕滿滿既芝士要即時吃才惹味,甜甜辣辣不會膩,芝士夠正。年糕軟硬度適中口感軟軟的,還不錯,辣嘚醬汁配上煙韌嘅年糕條,十分好味。值得一試!三重芝士烤雞外層滿滿芝士粉包圍味道濃郁,雞肉皮香肉嫩,而且冇乜脂肪,冇咁有罪惡咁。Somersby Apple Rita食雞梗係要配返支啤酒,叫左杯apple cider味道清新有果香味,解渴大杯,兩個人share都無問題,酒精味不濃,適合不會喝酒的朋友。
鐵板芝士炒年糕
三重芝士烤雞