2013-12-31
一直好鍾意italian tomato 每次行過見到餅櫃既蛋糕都好靚,好高身好大件 而且好精緻,每一份都好豐富 mousse au chocolate $30 我鍾意食chocolate mousse都覺得比較溜,因為蛋糕面同背都有層牛油口感的chocolate truffle,但朱古力非常香濃,朱古力狂迷一定會鍾意! overall 3.5/5 榛子朱古力蛋糕 $30我個人最鍾意呢款!榛子cream甜而不膩仲好香nuts味,仲有榛果碎 好有口感 唔會好溜!是最好的配搭 4.5/5 sun flower$28 覺得上層既raspberry mousse同個蛋糕唔太夾 味道幾清新 但個人而言唔太鍾意 2/5 Mont blanc cake $32 我本身鍾意栗子 所以覺得呢款栗子蛋糕唔錯,而且海棉蛋糕微濕潤 配上栗子蓉就唔會好乾 好味! 4/5 tarte aux berries $30 混合7款雜莓既撻 酸甜交雜 配上撻皮同底層既mousse中和翻雜莓既酸味 愛清甜既朋友可以試試 3.5/5 red bean puff $16 個人覺得太甜 而且紅豆搶左custard同puff既味道
mousse au chocolate $30
4/5
tarte aux berries $30
3.5/5
red bean puff $16
個人覺得太甜 而且紅豆搶左custard同puff既味道 所以食唔出個層次 但紅豆好多好有口感
3/5
left-chestnut puff $16/ right- caramel banana tart$29
栗子puff好多栗子 一咬落去非常滿足 加上custard好夾 滿口栗子香 唔會好甜!
4/5
tart很特別 充滿朱古力香 加上 caramel cream好香口 但香蕉味唔特出 不過整個配搭好好 雖然唔算好甜 但口感比較溜
3/5
creamy carbonara $50
好夠醬汁同好creamy既pasta 食到好香雞蛋味 醬汁濃郁咁黏住意粉 但份量就唔太夠 剛好適合一個女仔既份量