2019-03-14
我們今日放工到旺角朗豪坊食晚餐,我們食這間出名漢堡店。已經有好多客人排隊,好彩等咗一陣就有位。雖然地方唔係好大,但係感覺一流!坐位有吧枱、4人梳化坐、長方枱,景觀可以睇到live stage及流水,燈光又浪漫但唔會好暗,安靜慢慢享受美食!星期六日有live band or music!服務員好友善服務欣勤,每枱有飲用水,更主動供應碟、濕紙巾及餐具!食物當然有多種漢堡、小食;更有ribs、意粉、飯類等,多元化又可以滿足我們!我們見枱面有promotion 新漢堡,就選了這個熱焙拉可雷特漢堡(melting cheese),男友想食薯條,就點了餐(餐飲+薯條+酸青瓜+66)飲品我們加$換梳打。(蜜桃菠蘿梳打)是雙層玻璃杯,又耐熱耐凍的設計,唔會太甜好夠凍又有淡淡蜜桃菠蘿味,好解渴又甜美(水牛城捧捧雞)香噴噴熱騰騰送上,一碟5件,好香喔有2種醬汁(辣汁及忌廉沙律醬)醬汁不同味道不同感覺;雞膇好香脆,內面保留了雞汁唔乾,好野味又香口,男友超愛點辣醬汁!(熱焙拉可雷特漢堡)哦,服務員送上枱,更來了一塊大大熔芝士,佢會用刀將熔芝士加在漢堡上,微微焦香芝士更正更濃郁🧀🧀這個漢堡好多層,有烤香的瑞士香
(蜜桃菠蘿梳打)
(水牛城捧捧雞)
香噴噴熱騰騰送上,一碟5件,好香喔
(熱焙拉可雷特漢堡)
這個漢堡好多層,有烤香的瑞士香草豬肉腸、5安士手製厚身肉汁烤牛漢堡、香脆薯餅配上熔的濃郁瑞士芝士,好食得不得了,口感好豐富美味,必推之一
薯條也是好熱辣辣,顏色好靚好脆口!配上茄汁,無得頂
薯條是外脆內軟,因內面有好多薯蓉!好香薯味
我們見甜品有推介這個冰鎮朱古力雪糕新地,我們便點了試試!
靚得不可不食!一來了就在煙霧瀰漫出來,好似仙境咁!上面甜品更擺得好別緻美麗
上面軟雪糕好香滑冰涼、一粒粒銀星星糖霜的點綴,好靚又有口感!
朱古力brownies 好外脆又濃郁朱古力味,唔會太甜,口感好好;更有士多啤梨、藍莓生果及朱古力脆捧,好美味又可口又健康推薦之一