早前與友人在灣仔行街, 經過一間叫Jacomax食店的櫥窗, 見到有店員在整薄餅, 令我地食指大動, 便行了入去食晚飯. 我地當然會點薄餅, 有成十多款式口味選擇, 最後我地選了Gorgonzola & Apple. 另外, 點多了Carbonara意粉, 小食點了黑椒雞翼. 店員先奉上黑椒雞翼. 剛剛整好, 所以仲熱辣辣. 雞翼夠嫩滑, 而且黑椒味道夠濃郁, 啱晒鍾意食黑椒的我, 惹味又醒胃, 非常好味. Gorgonzola & Apple Pizza 上枱. 這裡的薄餅有正常size 十二吋和大size二十吋, 我地這個是十二吋. 上枱時香味撲鼻. 材料好簡單, 只有芝士和蘋果片, 但估不到咁好夾咁好味. 薄餅的皮好薄身, 帶少許脆身. 入口時充滿芝士的香味, 也混入了蘋果的甜味, 雙重口感. 平時食薄餅我是食咸薄餅, 這次是首次食帶甜的薄餅, 比我想像中好味, 有點喜出望外. 愛食芝士的我地, 又點埋Carbonara. 相對薄餅, 這個意粉較為遜色. 我本身鐘意食偏向軟身的意粉, 這個略為硬身了一點. 芝士味道不夠, 而且煙肉太肥, 基本上我沒有

另外, 點多了Carbonara意粉, 小食點了黑椒雞翼.

店員先奉上黑椒雞翼.

黑椒雞翼
剛剛整好, 所以仲熱辣辣.

黑椒雞翼
Gorgonzola & Apple Pizza 上枱.

上枱時香味撲鼻.

材料好簡單, 只有芝士和蘋果片, 但估不到咁好夾咁好味.

愛食芝士的我地, 又點埋Carbonara.

相對薄餅, 這個意粉較為遜色.

我本身鐘意食偏向軟身的意粉, 這個略為硬身了一點.

芝士味道不夠, 而且煙肉太肥, 基本上我沒有食過.

這裡還是雞翼和薄餅較有水準.
Type of Meal
Dinner