喺K11 Musea食完晚餐,就搵個地方食飯後甜品。呢間餐廳開咗咁耐有未試過,所以今次就一於試試佢哋嘅蛋糕先啦~ 當日嘅蛋糕有Keto同Vegan嘅選擇,蛋糕櫃入邊都有表明邊一件係生酮邊一件係純素。我地就揀咗兩件生酮蛋糕,分別係Audrey Love 同 Lavender Earl Grey。生酮蛋糕食落對比起傳統蛋糕比較guilty free,對身體都冇咁大負擔,不失為甜品嘅好選擇😛-Audrey Love💙第一眼就俾佢fancy嘅外表吸引住😍 仲有一個咁優雅嘅名稱 真係要叫嚟試下😌 其實呢件係雜莓雲尼拿雪糕,有少少莓果酸味食落幾開胃好易入口,同雲尼拿味蛋糕體好match,不過奶油就冇咩味道😂 因為係生酮蛋糕,所以口感預咗冇傳統蛋糕咁軟滑,但顆粒感都唔算太重👍🏻 Lavender Earl Grey💜花+茶嘅組合聽落都已經好清新☘️ 奶油係薰衣草味,食落花味都幾天然💐 蛋糕就有好濃郁嘅伯爵茶味,鍾意飲伯爵茶嘅朋友應該幾鍾意☕️ 好難得蛋糕店有整薰衣草味嘅蛋糕,仲要整得好食,所以真係值得一試架😉
Audrey Love💙

Lavender Earl Grey💜