2018-04-24 284 views
星期六 - 中午 - 晴下班後,突然想食意粉。那時,有朋友介紹可去TTT試試看。噢!一查之下,原來TTT係Tic Tac Toe(井字過三關)。哈!小時候常玩的遊戲,如今能作餐廳名稱,勁!什麼都有可能。到了餐廳後,職員耐心地向我介紹Lunch Menu,又好仔細地問我對食物的喜好。他知道我想食意粉,所以,推介我食忌廉芝士波士頓龍蝦意粉。接下來到飲品,原本想點HLW,怎知我在餐牌裏看到一杯(Ball Ball Ice Lemon Tea),好有興趣^^就試下吧!當(Ball Ball ILT)來到我面前的時候,嘩!我興致勃勃地拿起一樽裝滿濃濃的檸檬茶往冰杯裏倒,而冰杯裹的冰竟然是檸檬茶冰波,所以個名叫Ball Ball Ice Lemon Tea。原來係咁。接下來,我的意粉來了。正!賣相吸引,食欲大增。當食第一啖既時候,味覺告訴我,好好味呀,要繼續食。混合濃濃忌廉芝士意粉,軟硬適中沒有過熟,再配上肉汁鮮味又彈牙的波士頓龍蝦,還有鉗的部份,廚師好細心做了一個小動作可令我方便進食。OMG!這個午餐簡直令我 回味無窮。Tic Tac Toe既意粉正正正,無得輸。Ball Ball Ice Le
星期六 - 中午 - 晴
OMG!這個午餐簡直令我 回味無窮。

Tic Tac Toe既意粉正正正,無得輸。
Ball Ball Ice Lemon Tea可說是鎮店之寶。
忌廉芝士波士頓龍蝦意粉
忌廉芝士波士頓龍蝦意粉(鉗)
2018-04-07
$128 (Lunch)
忌廉芝士波士頓龍蝦意粉
忌廉芝士波士頓龍蝦意粉(鉗)