2021-07-27 63 views
📍𝗖𝗼𝗰𝗶𝗻𝗮 𝟯 𝗧𝗮𝗽𝗮𝘀 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 & 𝗕𝗮𝗿 (大角咀) 今次黎到奧海城搵食,竟然比我搵到上次試過既餐廳既姊妹店👯‍♀️!餐廳既裝修好靚,燈光有少少暗暗地咁,好有情調💕,仲會播住好chill既西班牙音樂,夜晚黎食下野真係成個人都輕鬆哂~ 😆𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️Nuts ($45) 同之前兩間姊妹店一樣,一坐低既時候店員就會為我地送上一碟芝士味Nachos🧀,而且係無限refill架~▪️鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬 ($148) 呢個tapas賣相好靚,有啲泡泡喺上面,感覺好特別!🤤鵝肝煎得好香,食落去入口即溶。🦀而且蟹肉既份量超多,咬落去啖啖肉,配埋黑魚子醬真係好正!▪️松露野菌忌廉闊條麵 ($138) 闊條麵整體既份量都唔少,麵既軟硬程度適中,🥰 松露忌廉味仲好香好濃郁添!🍄佢地既野菌係切粒既,食落大大粒咁好juicy好方便。▪️西班牙吉拿棒($58) 黎到西班牙餐廳就緊係要食西班牙吉拿棒啦!🥨 佢嘅份量超多,而且佢唔同一般既Churros係直條既,佢係扭紋形狀架,好特別好靚靚!佢食落外脆內軟,🍫而且仲會配上超濃郁嘅朱古力醬,必點呀呢個甜品!▪️Queen Beau

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️Nuts ($45)

▪️鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬 ($148)

▪️松露野菌忌廉闊條麵 ($138)

▪️西班牙吉拿棒($58)

▪️Queen Beauty ($78)
👸呢杯嘢飲超靚,啱晒打卡!佢係混合咗荔枝同青檸汁而成既,飲落味道好清甜,✨而且仲會有新鮮既荔枝喺杯嘢飲到,感覺好fresh!!

▪️Orange Juice 🍊 ($52)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
Shop G22, G/F, Olympian City 3, 1 Hoi Wang Road, Tai Kok Tsui