2023-07-14
呢晚Happy Friday,約埋朋友嚟《牛大人》慰勞吓辛勞工作嘅自己《牛大人》係我近期最喜歡嘅火鍋放題店之一,鍾意佢牛肉嘅選擇多,而且食材質素穩定,係一眾牛魔王嘅不二之選3種價格嘅吃到飽套餐中,我推介”澳洲極上和牛餐”,肉類嘅選擇最多,質素亦最佳,仲每人贈送2粒”澳洲M9和牛牛丸”(和牛牛丸牛味香濃,如果想encore,需要係「收費食品」項目落單)佢嘅醬料區係另一令我回訪嘅原因,醬料選擇豐富,可以無限添加新鮮蒜蓉,炸蒜,蔥頭,芫荽,新鮮辣椒…… 呢到仲提供台灣烏醋,朋友大like👍🏻我哋一早揀好”牛大人紅燒牛骨鍋”湯底,坐低就即刻scan 自助落單QR code先叫熟食”魚香皮蛋豆腐” 頂一頂肚餓,同埋 “金桔椰果(少甜少冰)”解解渴跟住就主攻牛牛🐮:🔸安格斯牛小排🫶🏻🔸安格斯特選牛板腱🔸美國PRIME極級肩里肌🔸SRF美國黑牛後腿肉🔸手切封門柳🫶🏻🔸安格斯一口牛肉粒🔸牛胸爽牛牛以外嘅火鍋配料都揀咗少少🔸台灣鱸魚片🔸真台灣鯛魚片🔸黑松露海鮮漿🫶🏻🔸美人花膠🔸瓜仔雞水餃🔸水蓮🫶🏻🔸手工大黑輪 牛牛火鍋配料中,”安格斯牛小排”係我同朋友嘅至愛,encore 再encore 😋朋友另外喜歡
跟住就主攻牛牛🐮:
🔸美人花膠
🔸瓜仔雞水餃
🔸水蓮🫶🏻
🔸手工大黑輪
朋友另外喜歡”手切封門柳”,鍾意佢濃郁嘅牛味
”牛胸爽”又係朋友喜歡嘅item,話口感夠爽夠特別
牛牛以外嘅火鍋配料推介”黑松露海鮮漿”,黑松露味香濃
“水蓮”係第一次試
又係上網check一check嘅時候喇 🤓
📖水蓮大部份產自台灣高雄美濃,膳食纖維比例高之餘、仲含多種維他命同礦物質,而且熱量低,好啱減肥食喎!
今晚食咗咁多肉肉,食返多啲水蓮,減一減啲邪惡感先 😈🤪
打完邊邊,食埋甜品,身心靈都滿足晒😌