2022-11-25 87 views
🤎🤎金鐘- Apinara🤎🤎又到左Happy Friday~ 難得的metime 加上好朋友喺附近放工,緊係去食餐好既同吹水啦🤪平時經過Apinara 都見到有人等緊位,今次終於可以試下啦🤤環境都幾舒適,枱與枱之間唔會太迫,有適當的空間,打開menu 見到佢地有期間限定菜式,朋友都話想試下,所以一共嗌左4樣野,再每人一杯飲品。👍👍👍❤️香脆紅咖哩魷魚球❤️我以為係一塊塊既魷魚,原來咬開係類似魚餅既入面有d 粒粒魷魚,爽爽脆脆咁,好香好好味,上面有d 醬酸酸地做點綴,呢個係全餐飯最好食既👍💛芒果軟殼蟹米紙卷💛大大隻軟殼蟹喺米紙卷上面,食落都幾fresh, 點埋d 醬汁有加分效果。🤍椰子雞湯🤍好濃呀😍😍😍😍一飲酸酸甜甜勁香,而且入面d 雞同菇都好多,我地一人飲左2碗都仲有剩。推介推介👍👍👍不過一定要趁熱飲,下低啲火熄左之後個湯開始變杰。💛菠蘿炒飯💛味道比較淡,不過配料都幾多,有腰果有肉鬆,食食吓有啲菠蘿粒粒同雞粒,幾fresh。🧡海鹽焦糖泰式奶茶🧡上面d cream 加埋一齊好飲,有焦糖味但略為偏甜。🤍椰子沙冰🤍有d 粒粒,飲落似珍多冰🤤餐廳環境靚,食物唔錯,其中最喜歡魷魚球同埋椰子雞湯,而
🤎🤎金鐘- Apinara🤎🤎

椰子雞湯

💛菠蘿炒飯💛
菠蘿炒飯

🧡海鹽焦糖泰式奶茶🧡
上面d cream 加埋一齊好飲,有焦糖味但略為偏甜。
海鹽焦糖泰式奶茶

🤍椰子沙冰🤍
有d 粒粒,飲落似珍多冰🤤

餐廳環境靚,食物唔錯,其中最喜歡魷魚球同埋椰子雞湯,而且價錢唔貴,CP 值高👍

2022-11-25
$350 (Dinner)
香脆紅咖喱魷魚球
芒果軟殼蟹米紙卷