2024-03-15 41 views
終於嚟到HAPPY FRIDAY喇!!真係等到頸都長🫠🫠一早就約好朋友食餐正嘅!朋友話好耐無食雞煲,仲要指明唔係大排檔個D,要正宗川式味道。雖然而家川菜選擇真係好多,不過要搵到間正宗又多款式去滿足我呢D貪心人,真係唔容易🤪上OPENRICE見到有呢間開咗唔係好耐,但好多人讚佢嘅烤魚、雞煲同酸菜魚,就即刻BOOK位去食喇!上到去睇餐牌,見到佢D菜式真係超多!仲要可以講得上係食魚嘅專家,因為好多你唔會諗到或者容易食到嘅野佢都有,好似:魚春、魚卜、魚肝,嘩😯😯😯見到個烤魚超大份,好吸引,不過都係忠於我哋嘅初衷:雞煲!!!🐔🐔🐔🐔佢個雞煲真係完全唔同你慳,一大層芫茜蓋面,姐姐好好人會幫我哋睇好時間過黎炒炒炒!半隻雞件份量都唔小,肉又厚又入味,而且配料又多。我見到嘅有:八角、蔥頭、大蒜、辣椒、香芹......其他唔係好識喇🤭🤭🤭雞煲味道香麻,叫咗BB辣都已經足以令我哋麻得超爽爽!雞煲食到咁上下可以就加湯烚下其他野食,我哋就叫咗個黃金組合,有金菇菜+海帶結+薯仔片+蓮藕片。放埋入去雞煲入碌吸晒雞煲嘅味道精華!除咗雞煲,當然仲要試吓佢D小食,尤其係魚類🐟🐟🐟叫咗:薑蔥爽魚皮、金銀蒜燒黃花魚春、炸雙皮
終於嚟到HAPPY FRIDAY喇!!真係等到頸都長🫠🫠

除咗雞煲,當然仲要試吓佢D小食,尤其係魚類🐟🐟🐟
叫咗:薑蔥爽魚皮、金銀蒜燒黃花魚春、炸雙皮奶
魚皮爽脆而且拌上勁多薑蔥,勁正
金銀蒜燒黃花魚春,上面舖上銀蒜再燒,令到魚春有蒜香之餘外層仲好香。魚春又厚又JUICY,好難令人抗拒唔食呀😎
炸雙皮奶就不過不失,咬開驚喜嘅係有紅豆😆😆

估唔到今次揀嘅呢餐川菜又幾有驚喜!而家係社交平台 訂枱會有更高嘅折扣優惠,如果大家都有興趣悸試下,一定要訂枱,抵D嘛!!!