2022-07-17 1460 views
星期五提早 收工去飲野,最緊要開心。但咁早,又要有野食,又要有野飲,呢間確係一個選擇。Lunch 有Set Lunch,不過我卻俾小食吸引。是次兩個女士叫了雞肝醬配多士,牛油果蟹肉他他,同埋炸午餐肉。雞肝醬係自家製,老闆話超多功夫,要用奶餵幾日,其實我只係識得食,但聽得到佢既心思。不過更驚喜係配雞肝的多士,脆卜卜,包底並不是普通既方句,好似竹炭包,超好味。炸午餐肉都係另一個Signature,外脆內軟。不過肥人恩物,我最後食剩左。講度今次Happy Friday 既重點,就係酒精。老闆確係個實而不華既人,佢講明呢度唔係For 打咭,佢問左我要咩?我話Gin 底 Fruity ,佢俾左杯橙色既酒我,濃濃的西柚味,勁襯夏天既氣息;而杯酒係童叟無欺,完全滿足我呢d 酒鬼。

自家雞肝醬配多士

炸午餐肉