2017-06-17
過完忙碌嘅一星期,星期五放工,當然要去飲杯酒輕鬆下!由於朋友喺旺角返工,作為好朋友嘅我就去到旺角同佢一齊食個飯飲杯酒relax下!呢個水牛城雞翼,更加係非常惹味,喺旺角食到呢個質素嘅水牛城雞翼真係好驚喜!味道可以揀辣/唔辣,當然揀辣嘅先夠正宗啦!雞翼好香脆,薄薄一層炸粉,唔會咬落成舊炸粉咁。加上辣得過癮嘅醬汁,真係幾好食架!仲點左個原隻德國咸豬手,上桌時有少少驚訝,豬手個size都幾巨型,而且份量都幾多。配左個蜜糖芥末醬喺旁邊,可以點少少黎食。隻豬手整得幾好味,表皮好脆卜卜 內層嘅肉就好軟腍,一試就愛上!啤酒我就揀左draft beer,我果隻係啤酒花較淡,帶點果香,最緊要夠凍,飲落好舒服!朋友選左Apple cider 拖肥味道,蘋果味都幾出,再帶有甜甜嘅拖肥味。我就唔係太喜歡甜酒,不過朋友就話勁好飲,話陣拖肥味好易入口!