黑木亭居酒屋 (Cameron Road)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-05-07 0 views
Happy Friday梗係同朋友食咗個Happy lunch🤭我哋喺公司附近嘅一間比較出名嘅日本料理店叫咗刺身生蠔午市商務二人餐🤤🦪 時令法國生蠔有兩隻大大隻嘅生蠔睇落去好新鮮,食落去都好Fresh🤤🐟 產地直送薄切白身魚刺身呢個刺身好特別,仲有啲魚子鋪喺刺身嘅面食落去一粒粒,口感一流又新鮮!🦀 真燒蟹甲羅呢個甲羅燒好特別🦀以一個蟹造型嘅器皿承載着蟹膏,再有人親自點火🔥熱住啲蟹膏🤤配埋脆卜卜嘅法包!味道同視覺都好正😝🐮 燒汁牛肉配吉列蝦丼前菜食咗咁多嘢,朋友又啱啱懷孕,所以我哋叫咗兩個熟嘅主食☺️聽個名以為比較平凡,點知個燒汁牛肉飯嘅牛肉好有牛味,啲蝦又炸得好脆,一次滿足兩個願望,而且牛肉同蝦都幾match!🍗 七味粉炸雞配泡飯呢個泡飯上碟時好吸引🤤仲熱辣辣起晒泡🍲朋友勁鍾意食,個炸雞都好有雞味😂呢個Lunch真係食得好飽,晚餐都唔使食🤭最後仲有甜品🍨曲奇同抹茶雪糕!我哋鍾意呢度嘅原因係因為佢有個自助沙律吧,除咗沙律仲可以飲麵豉湯同埋檸檬茶,今日食咗個半自助午餐,飽到上心口🤤

🦪 時令法國生蠔
有兩隻大大隻嘅生蠔睇落去好新鮮,食落去都好Fresh🤤

🐟 產地直送薄切白身魚刺身

🦀 真燒蟹甲羅