2017-02-21
Happy Friday 最好就係同BFF一齊飲飲食食同吹下水啦~ 大家大學畢業之後都返曬工,未約到一齊去韓國食韓燒就係香港食左先啦梗係係openrice睇到宜間韓燒多好評,又係旺角咁方便,所以一早就book好左星期五放工黎食韓燒一去到就有得入座仲好快手咁上左餐前小菜同菜比我地大家一到齊就開始瘋狂點野食好似餓左好耐咁~當然唔少得要飲酒啦happy Friday 點可以少左酒呢!一叫完野食,侍應姐姐就上左啲夾燒肉嘅菜比我地,仲好細仔咁介紹比我地聽食燒肉嘅時候用菜食着肉同其他配料會仲好食。再同我地講會上左啲涼嘅菜先蝦同鮑魚話咁快就送到我因為敏感冇食到蝦,不過朋友話好正同係韓國食嘅一樣咁好食喎之後我最期待嘅燒肉終於岀現啦超級長,係我手嘅兩倍呀!之後侍應仲幫我地剪成一片片,方便我地燒黎食因為我地叫嘅係冇調味嘅燒肉,侍應就suggest 我地點前面嘅sauce;如果有調味嘅肉就點後面淺啡色嘅sauce燒好嘅肉點sauce再夾係蔬菜裹面一齊食諗到都流口水,好想再去食過除左牛肉吸引之外,佢地嘅帶子都好正我地四個女仔食左2盆啲帶子好滑,啱曬鍾意食海鮮嘅人食完第一round,我地仲係食唔停口,又叫多左啲
一去到就有得入座
仲好快手咁上左餐前小菜同菜比我地