2015-04-02 2039 views
雖然天晴媽媽好為食、亦好鍾意周圍食嘢,不過平日真係唔會專登打食評,因為湊住兩隻小魔怪都好忙,不過真係不得不讚賞一吓呢間"三姐廚房"!話說前幾日好狠心咁掉低咗兩個寶貝,同班朋友仔gathering,平時做嘢忙到暈,有得休息吓當然要搵吓D好嘢食啦~~ ^^ ~~因為班老友話想試吓私房菜,所以我地就係openrice搵到呢間"三姐廚房"啦!環境唔錯,幾懷舊吓;侍應服務唔錯,好nice,仲好好傾tim;食物質素,我會俾90分,個燉湯超級好味;最正係個黑白胡椒炒大肉蟹,超級大隻、超級惹味,如果係用膏蟹,我肯定會買多份外賣返屋企慢慢嘆!!仲有其他嘢食唔講咁多啦~總之呢間私房菜嘅菜式味道,真係有驚喜俾到我地!唯一美中不足係條超級大條o既沙巴躉,以我買餸咁多年嘅師奶經驗,最少有2斤幾重!不過可惜蒸過龍,有D鞋...已經決定下個禮拜同屋企人嘅gathering再係呢度搞 (其實因為好想食返個蟹同紫薯波波,haha~@.@)!希望到時水準不變啦!~

環境唔錯,幾懷舊吓;
侍應服務唔錯,好nice,仲好好傾tim;
食物質素,我會俾90分,個燉湯超級好味;

不過可惜蒸過龍,有D鞋...

希望到時水準不變啦!~
炸紫心蕃薯波波
黑加倫子豚肉伴藍莓
糖山一座
黑白胡椒炒大肉蟹
波菜茸帶子蒸蛋白底
Other Info. : 侍應好好傾,又幫我地開埋紅酒,我地仲要飲多咗兩、三罐汽水都冇同我地計! hehe ~^^~
2015-03-31
$288 (Dinner)
炸紫心蕃薯波波
黑加倫子豚肉伴藍莓
黑白胡椒炒大肉蟹
波菜茸帶子蒸蛋白底
  • 黑白胡椒炒大肉蟹、紫薯波波、涼伴鮑魚菇、圓肉赤肉燉螺頭