2016-09-24
3個女人一個墟,但係原來……再加多個男人係多1個墟~今晚我地幾個唔同Department嘅舊同事一齊出嚟聚會,我地今次揀咗間喺內街嘅酒吧式餐廳雞翼拼盤 - 有3款雞翼,有炸雞翼、蜜糖雞翼、黑椒雞翼,我個人覺得黑椒雞翼比較好味,蜜糖都唔差,所有雞翼都非常juice,yum~~夏威夷Pizza - Pizza我最鍾意就係超薄批底,因為太厚嘅批底係唔好食,太厚批底會好快飽,同埋根本食唔到批上面材料嘅本味,所以都係薄批最好,而食pizza最穩陣……一定係食夏威夷,雖然材料平平無奇,但係佢所有材料都係配合得好好凱撒沙律 - 食凱撒沙律,我最鍾腸重一定係佢啲麵包粒,另外呢個凱撒汁完全沾滿晒所有沙律菜,非常好味吞拿魚沙律焗薯皮 - 呢個薯皮真係好食到無朋友,焗得啱啱好,個薯皮非常脆口,另外吞拿魚用滿滿嘅沙律醬拌勻,所以唔會因為焗過就乾咗,重係好juice,薯皮重有醬汁可以沾架,就係酸忌廉喇~~黑豚肉漢堡 - 嘩,塊豚肉大到呢……眼都突埋……長過個包,個豚肉好爽脆,又淋,一啲都唔韌,個漢堡有件菠蘿,菠蘿上面有個好特別嘅醬汁,竟然係菠蘿蓉,佢加埋個煎過嘅菠蘿,同塊黑豚肉味道好夾~~Big JJ漢堡 -
今晚我地幾個唔同Department嘅舊同事一齊出嚟聚會,我地今次揀咗間喺內街嘅酒吧式餐廳 雞翼拼盤 - 有3款雞翼,有 炸雞翼、蜜糖雞翼、黑椒雞翼,我個人覺得黑椒雞翼比較好味,蜜糖都唔差,所有雞翼都非常juice,yum~~ 夏威夷Pizza - Pizza我最鍾意就係超薄批底,因為太厚嘅批底係唔好食,太厚批底會好快飽,同埋根本食唔到批上面材料嘅本味,所以都係薄批最好,而食pizza最穩陣……一定係食夏威夷,雖然材料平平無奇,但係佢所有材料都係配合得好好 凱撒沙律 - 食凱撒沙律,我最鍾腸重一定係佢啲麵包粒,另外呢個凱撒汁完全沾滿晒所有沙律菜,非常好味 吞拿魚沙律焗薯皮 - 呢個薯皮真係好食到無朋友,焗得啱啱好,個薯皮非常脆口,另外吞拿魚用滿滿嘅沙律醬拌勻,所以唔會因為焗過就乾咗,重係好juice,薯皮重有醬汁可以沾架,就係酸忌廉喇~~ 黑豚肉漢堡 - 嘩,塊豚肉大到呢……眼都突埋……長過個包,個豚肉好爽脆,又淋,一啲都唔韌,個漢堡有件菠蘿,菠蘿上面有個好特別嘅醬汁,竟然係菠蘿蓉,佢加埋個煎過嘅菠蘿,同塊黑豚肉味道好夾~~ Big JJ漢堡 - 呀……呢個Big JJ,佢塊漢堡淋到非一般,我好耐都無食過呢啲手造漢堡煎完都唔實,重好淋好Juice,加埋塊芝士簡直一絕,其實真係好味到我好難用文字去形容,如果你有幸去食呢間餐廳,Big JJ絕對係我推介
Other Info. :
呢間其實係一間酒吧嚟,餐廳後面係有啲酒吧遊戲玩,就係我一直都好想玩嘅Beer Pong,本來店員叫我地試下……但係……呢個桌戲嘅規則係,輸嘅一方,除咗要飲晒啲酒之外……重要輸埋呢round酒錢……所以……我地都係下次先試喇XDXD