2013-01-17
今日同女朋友喺旺肖角買咗飛睇"一代宗師",仲有成個鐘先至開場但係又未肚餓住,咁就諗住揾間cafe hea吓~年幾前同朋友去過朗豪坊附近一間cafe,有個大露臺的,感覺幾舒服而且又可以食煙,於是乎就決定上去啦~上到去見到D裝修唔到晒以為去錯地方,一問之下原來轉咗手,anyway唔緊要啦,志在揾撻地方hea吓等開場~六點鐘上到去冇咩人鍾意坐邊都得,侍應生好細心咁介紹個menu同埋有happy hour,聽落幾底,生啤三送一,紅白洒一送一,cocktail二送一,本身想飲Hoegarden嘅,不過兩個人飲唔到咁多,而且凍冰冰,所以就叫咗兩杯紅酒慢慢飲,侍應生又問我地要唔要小食,介紹咗個"黑毛豬豬頸肉"比我地,同隻紅酒幾襯,其實我地就唔肚餓嘅,不過聽完佢介紹又想試吓,而且佢嘅服務態度真係幾難令我推卻~好!言歸正傳,杯紅酒真係唔錯,因為本人一向都有飲開紅白酒,雖然呢杯唔係好飲到識飛,不過house wine嚟講,易入口,果味重,單寧簿,而且我地買一送一,真係有重超值嘅感覺~跟住等咗十分鐘豬頸肉到埋,望落去同普通豬頸肉差唔多,不過食落又真係唔錯,爽口,而且感覺上唔油,味道又唔會好濃烈,幾好~幾好~
End up埋單連加一$120,飲咗兩杯wine,食咗個小食,而且服務態度好~揾到個係旺角happy hour新浦點~
Other Info. :
個露臺環境真係好正!!!