2015-05-07 4473 views
上網睇到原來今日係macron day, 岩岩好我又想share 係Pierre Herme既法式小圓餅落左去IFC, 我又忍唔到手買左. 今次係我第二次幫襯架啦, 上一次我買左7件番去, 啊媽話太少啦, 今次一於買夠12件飯後甜品主角出場了, 其實職員有5款盒子給我選擇既, 但我比較喜歡清一點既圖案, 最後選擇了這個內裡有附法式小圓餅既味指南, 因為其實我係店選完後都忘記了有什麼味道, 當中有些味道是每個月限定發售既開盒後, 我口水都流啦, 媽咪已經等我影相等到好唔耐煩, 但係甘靚既甜品, 點可以唔留住呢~尼個係CARAMEL味, 我覺得PH既小圓餅既特別之處就係在於中間個層, 超厚的, 口感味覺都係岩岩好, 甜度也很適合我, 如果唔夠甜, 也會失去小圓餅本身既獨特魅力尼個係CHESTNUT果仁, 好香又脆身既果仁粒在面上, 好好食我覺得用黎送客或朋友都好岩, 因為小圓餅好厚身, 但非常新鮮, 絻不會”痴”牙. 而且個盒真係好實用又靚, 可以再用番7粒--$22012粒--$330 (比較便宜一點)仲有D大盒既, 但我就無問價啦 XDDDDD
7粒--$220
12粒--$330 (比較便宜一點)
仲有D大盒既, 但我就無問價啦 XDDDDD

TakeAway