2021-04-18
荃新天地呢間pizza maru 都開左一段時間,今日終於有機會去試一下。Pizza maru 走韓風路線,但又有意大利菜,所以呢度嘅pizza 都係fusion, 和其他餐廳款式都不太一樣。今次叫左個群蟹派對,除左蟹肉之外,仲有蝦肉,蘑菇之類等,配以燒烤醬。餅底係蕃茄醬底,好薄好脆,配上上面好juicy同鮮甜嘅饀料, 非常好味.另外一樣叫左個菠菜忌廉三文魚,估唔到走韓風嘅餐廳煮西餐都有水準。菠菜汁好creamy, 意大利粉軟硬適中,三文魚好滑,同外面高級西餐廳水準一樣。見到每枱都會叫炸雞,都知道呢度d炸雞都好出名,可惜因為食左下午茶,為免浪費,只好留返下次試。飲品方面,餐廳都有好多選擇,有酒精同無酒精,我地揀左mojito。荔枝味mojito 好清甜,芒果味就好香,兩杯都好好味,視乎你鍾意咩口味。