Restaurant: Simplicity
Terms & Details:
2023-02-09 1140 views
個日我地兩個準時到達餐廳,一入到門口已經比佢天花板吊住既巨型玫瑰花圈圈吸引住,覺得好靚呀~同埋佢係入口附近整左個打卡位好有心思雖然情人節得個幾日但係餐廳有呢份心思作為客人真係會加分因為想靜靜地享受二人世界,就叫左職員安排左我地坐埋邊啲既檯,一坐低檯面有個發光既月球燈好浪漫,估唔到又幾有心思落完ORDER影下相,職員先送上一人一杯香檳,我地見氣氛唔錯仲另外order左紅酒飲好快麵包籃就到,仲跟足哂牛油橄欖油黑醋同鹽,暖笠笠好正然後就到頭盤 prama ham蜜瓜 配松露蜂蜜醬,呢個組合永遠係我至愛個汁甜甜地散發微微松露香氣,令人好期待跟住落黎第二道菜又會有咩驚喜,食完頭盤就起湯,法式洋蔥湯都係正常發揮,最特別上面有幾塊心型法包,加左Parmesan cheese焗過,點咸香既洋蔥湯好正跟住就到重頭戲上主菜啦因為我地唔食牛既,我自己揀左食慢煮三文魚,男友就揀左食釀春雞卷個主菜份量都幾大,三文魚因為經過低溫慢煮,食落外脆內嫩,一啲渣都無勁滑呀配埋佢面頭啲莎莎醬一齊食好清新,同埋舊魚肉食出煮之前已經加左調味醃制過,佢底有一塊類似薯皮咁既野墊住,問職員原來係自家製瑞士薯餅(長知識了)而我男朋友個

同埋佢係入口附近整左個打卡位好有心思
雖然情人節得個幾日但係餐廳有呢份心思作為客人真係會加分

好快麵包籃就到,仲跟足哂牛油橄欖油黑醋同鹽,暖笠笠好正

跟住就到重頭戲上主菜啦

而我男朋友個份釀雞卷我試左小小,雞肉好滑入面釀左啲甘筍同西芹,佢個碟啲side dish比較豐富,有一球3色薯蓉球同埋忌廉菠菜同蘑菇
中間裝飾有兩塊好靚網網原來係用蔬菜汁整成

食完主菜都飽飽地,最後緊係要用甜品嚟圓滿我地呢一晚啦
甜品上檯一刻我同男朋友都忍唔住{哇}一聲嗌左出黎,因為真係好靚好靚

佢係一個小仙女造型既朱古力波波,打開仲靚好似一個首飾盒咁呀
佢另外仲有埋心心馬卡龍同迷你朱古力撻,真心有誠意

我真係估唔到今餐比我咁多驚喜,一向以為熊貓酒店比較舊但餐廳佈置同食物水準絕對值得我下次再黎
同埋職員好NICE見我地影相仲會主動行埋嚟話幫手,呢一點出面好多地方都做唔到

今餐我同男朋友都好滿意,因為氣氛好好
希望大家都有個完美既情人節大餐啦
2023-02-09