2023-06-02
其實之前都已經有喺旺角食過Lucky Ristorante 個時已經覺得好特別,今次再黎係因為同朋友講開,佢又想試下有幾特別,所以再黎Book多次。風乾巴馬火腿薄餅在香港很難很難吃到原汁原味的意大利風味披薩。脆薄的餅底,起來不會覺得很膩。整體是不錯,我們四個餓鬼分享一個薄餅,可想而知我們是有多餓。芒果鮮蝦和風柚子沙律開胃之選,食開嘅朋友都應該知呢度嘅沙律係大大碟。首先是份量豐富,和風柚子已經相當美味,個配搭亦都帶出沙律本身有好多營養。鮮蝦蝦身都好新鮮爽口有蝦味,鮮蝦大大隻性價比高,極度推薦,大家都清碟了!意式鮮茄海鮮意大利飯絕對有驚喜,以為味道會膩滯,但整體味道不錯,蕃茄味濃郁。很滿意這碟意大利飯,Lucky Ristorante意式鮮茄有別於平時較常見的番茄醬,香氣十足!個人幾Buy佢地既花花吊天Design,加上玻璃窗採光,空間頗大,樓底高,感覺好Chil打造舒適休閒風格~臨走waiter不忘問我地滿意晚餐,有冇意見。睇得出想提升餐飲質素,我地都滿意餐飯,覺得d野食好啱胃口。餐廳好有空間感 感覺幾舒服。