2017-10-22
星期五收左工就同同事去左尖東海旁的lavilla TST食晚餐兼飲野 而家打返哩篇野都覺得好輕鬆好舒服😌☺️一入到去店員會問想坐出面還是入面 我地就揀左坐入面的 坐入面好有feel同埋無咁凍哈哈 店員提我地9點半會有live band唱歌🎤😀我點了一杯rose wine 再配上一份煙三文魚拼盤 還有後面造型很特別的麵包都已經很夾了😉😋首先講下麵包 佢嘅質感係外脆內軟 好好食 搽埋佢提供的醬 真係無得輸 佢提供嘅醬係香草味的牛油 同埋另一種係味道咸咸的醬 食唔出係咩味🤔😅但係搽麵包就係一流👍🏽😋真係好特別又好食 我地幾們都食哂成個包 另外 煙三文魚的份量都好多 煙三文魚上有點香葱碎 還有一點脆粒 再加上黑胡椒碎 真係好好好食👍🏽👍🏽食左之後仲有餘香在口裡 不錯不錯 再配上一杯wine真係好okay 不過略嫌rose wine不夠甜 比較似白酒的味道 但都可以的☺️😊而且煙三文魚夠fresh 份量都算多 味覺真係好夾 值得trytry黑毛豬扒 上枱時已覺得好香 再加上黑胡椒碎真係無得輸 一上枱後影左幾張相就已經切左嚟食 切嘅時候已覺得肉質好腍 到食嘅時候 除左好腍 同埋都幾滑嘅哈哈😄真係要趁熱
整體上都好🈵️意哩間餐廳嘅質素 主菜的食物都係即叫即整的 因為真係制作需時 需要等候的 一方面享受緊食物另一方面又可以聽到live band唱歌 都幾relaxxxx架 絕對係會再encore的👍🏽👍🏽