2017-10-23
Happy Hour 首選諾士佛臺,不過我地去到嗰時間間都好多人,誤打誤撞就黎左Port。呢到嘅裝修同燈光比人舒服自在嘅感覺,一班人傾計啱哂,而且小食有水準,cocktail 亦都好好飲!嗌送酒小食少不免有薯條,上層加左少少cheese 同肉醬,醬汁好好味,不過少左啲,食到下層就有啲乾了。Mexican corn 好似係呢到出名小食。上面加左芝士,少少辣椒,再落埋青檸汁,口感唔會太膩。Carne Asada墨西哥烤餅包住烤雞肉同生菜等配料,加埋醬汁食落唔會太乾,味道啱啱好。再叫左Nachos配三種醬汁(蕃茄醬/牛油果/芝士),醬汁好多,所以食到最尾都仍然充滿風味。一碟份量亦好多,五至六個人食就啱啱好。我地叫左三杯cocktail. Blue crisp 味道比較淡,Sweet temptation 就甜甜地,加埋生果味相對易入口。
Carne Asada