我和朋友大概7pm到達餐廳, 職員安排我哋坐低, 見到枱上放咗一個好簡單嘅餐牌, 冇價錢, 冇形容, 冇內容.之後我哋問其中一位餐廳職員, 佢好悔氣地說我哋餐廳係只有一個餐牌, 落單要用QR code. 朋友試咗幾次 QR code登入, 但係裏面 亦資料欠奉, 圖片唔齊全, 好多items load 唔到出嚟.  我哋再問 同一位餐廳職員, 佢竟然 黑面喝斥 只有QR code落單, 你睇到咁多就係咁多。我朋友說電話load唔到, 可唔可以幫我哋落單. 嗰一位 職員話冇囉喎, 係得嗰度可以落單,然後反眼行咗去, 完全唔想招呼, 同趕客冇分別, 令我同朋友好難受, 委屈。我哋都係消費者,想開心簡單 食一頓晚飯。餐廳 冇人幫我哋落單,我哋唯有離開。 走之前都有同職員講cancel OpenRice booking, 但係佢哋毫不理會。從來冇試過一間餐廳係咁專制,咁惡劣嘅服務態度。 之後我同餐廳whatsapp聯絡, 結果仲畀佢哋羞辱 ! 餐廳回應叫我哋不如去圖書館食飯 !  更聲稱 飲食業唔係要討好客人! 希望大家注意 ! 小心中伏成為受害者 !!
2023-04-24