那天難得的到九城廣場走走,便看見了ㄧ間甜品咖啡店–甜之迷Sweetacy!順理成章吸引了好甜的我們,但由于是星期六都幾多人,所以只得Bar 枱可坐,我唯有試試這張貇似穩鎮的櫈吧!可是當我想坐上去的時候,至發現張櫈真係得個樣嫁咋,哇!輕飄飄咁,ㄧ D都靠唔住呀!唉…Designer chair?算啦有得坐!哇……諗住整返杯回魂咖啡啦!點知忙住帶位又要負責落埋order 同收銀嘅 waiter哥哥先至話,水吧暫時 close 咗,所以無飲品供應!吓?!咁都得!°~° 〣(三條線出現)唔怪得知佢有ㄧ半坐位拉咗簾嗱!我想走嫁嗱,但仔仔話是但啦!佢哋都有水飲–係呀!好難得等他們忙了幾轉,cake 都幾乎食完才得到的ㄧ杯水! 最終,我們order了兩件 cake,朱古力批和 New york cheese cake,以為是隱鎮的配搭,點知仔仔件 NY cheese嚟到,我當堂 O 咗!吓!整乜無啦啦有粒車厘茄响' 樹 '嫁??吓…無士多啤梨,你咪求其嗱支 cream '唧'兩野;又或且齋上 cake 咪算囉!好過家鎮咁九唔搭八、其其怪怪的好!仔仔

的ㄧ杯水!

咁九唔搭八、其其怪怪的好!仔仔話件cake 嘅味道好差,我又覺得無咩味囉!而我個件朱

古力批,跟本就係朱古力雪糕+個勁難食嘅餅底,所以仔仔話好好味,梗係啦食雪糕喎;如

果連 D雪糕都唔得話,就不如接埋把 la!

Finally,雖然忙到死嘅 waitress終於比咗杯水我哋,但今次嘅 hard feeling ,令仔仔都

話唔會再嚟幫襯,back list 咗佢!

據聞,尼間 management咁差嘅甜品店係名人之後開嘅,仲話係請咗五星級酒店廚

師主理添!吓?唔通果五星係黐上去嘅??‵﹍′"

2010-01-16