2022-12-16
放假多數鍾意留晌屋企休息,上星期見天氣咁好,心血來潮出去嘆個靚早餐,去咗深井July Coffee 飲咖啡鬆一鬆。原來餐廳係九點開門,我哋未夠九點已經去到,在玻璃窗見到店員正在沖咖啡試味,十分細心,等咗一陣就夠鐘入去,餐廳簡潔乾淨,坐位不算很多,最特別係有個開放式窗戶方便客人外賣咖啡,點餐使用電子化手機下單,連付款都可以在手機進行很方便,客人食完就可以離開,不用浪費人手埋單,挺不錯!七月早餐All day breakfast 有巴馬火腿、炒蛋、沙律、粟米、乳酪、酸種麵包,酸種麵包烘過香脆滋味,早餐有杯乳酪特別醒胃,配上新鮮士多啤梨和藍莓,好滿足蟹肉明太子意粉蟹肉份量夠多,意粉軟硬度適中,明太子混合意粉掛汁度高,美味合心意Dirty底部凍奶加上熱咖啡,上枱影完相要即刻飲先嘆到冷熱交加的特別口感Flat White咖啡與鮮奶的比例剛剛好,堅果味的咖啡係我的心水,小小拉花可愛又窩心
七月早餐
蟹肉明太子意粉