利東街最近開左好多新食店,星期六來湊熱鬧.Le Pain 係街頭好容易搵到,見有好多人幫襯,裝修又好似唔錯又有outdoor seating,就試一試.服務-帶位,落單,上菜及埋單的員工都沒有丁點笑容. 沒有打招呼,感覺不親切. 座了很久,點既食物都到了,也沒上餐具.食物 - 叫左smoke salmon tartine. 要$128. 佢地selling point 應該係麵包,但係麵包好普通,吃不出有什麼香味.飲品叫左Beet Booster 及 Super Green. 正常的mix juice. $40 一杯.環境-裝修唔錯,但坐落環境比較噪吵,可能人多又近馬路,不覺得休閒.總括而言,價性比不高.比不上Soho/西環那邊同類cafe的氣氛.
利東街最近開左好多新食店,星期六來湊熱鬧.