2017-06-04 158 views
是咁的,一直認為番工搵錢咁辛苦,對自己個肚好d係應該的上網見到尼間扒房評語不錯,男朋友又好鐘意食牛就決定去試下店員安排我地坐係窗口位,係繁華既鬧市中寫意地嘆牛扒,確是人生一大樂事小店播住有情調既英文歌,幾適合慶祝生日、朋友聚會或紀念日晚市一開門已經見到有幾張枱已reserved了,坐左唔係好耐就爆場lu,如果想食都係早d book定枱最穩陣餐分為三種。第一種係joyful(前菜、湯同意大利飯)、第二種係deluxe(有前菜、湯同一個主菜)、第三種係premium(有前菜、湯、意大利飯同一款主菜)。我地揀左deluxe既2人餐前菜先黎係尼個蒜蓉包。佢係一大個蒜蓉包,再大約可以分成4-5份。每塊中間都沾滿蒜蓉前菜係Caesar salad🥗賣相美美的,配一塊麵包同烘過既煙肉。沙律菜夠晒爽口,醬同菜既比例岩岩好驚喜既前菜就係尼個蟹餅外層既炸醬係薄薄既一層,入面係滿滿既蟹肉,真係無敵多蟹肉,就快爆出黎咁。蟹餅可以點個醬黎食,個人認為就咁食定點個醬食都好好味湯有兩款,一款係龍蝦湯一款係菇既湯。我地都揀左龍蝦湯,覺得自己真係無揀錯個湯好濃好濃既龍蝦味,好鮮🤤~入面仲有龍蝦羔同龍蝦肉omg,秒清主菜
是咁的,一直認為番工搵錢咁辛苦,對自己個肚好d係應該的
上網見到尼間扒房評語不錯,男朋友又好鐘意食牛就決定去試下
小店播住有情調既英文歌,幾適合慶祝生日、朋友聚會或紀念日
前菜係Caesar salad

驚喜既前菜
就係尼個蟹餅

龍蝦湯
湯有兩款,一款係龍蝦湯一款係菇既湯。
我地都揀左龍蝦湯,覺得自己真係無揀錯
個湯好濃好濃既龍蝦味,好鮮🤤~入面仲有龍蝦羔同龍蝦肉
omg,秒清

主菜有得揀14安士烤羊架或14安士美國肉眼扒。黎steakhouse就緊係食牛啦,同埋要滿足男朋友大大
14安士美國肉眼扒
牛扒黎啦,一路相機食先一路嗅到好香,真係吞晒口水
牛扒賣相好靚
後面有塊牛形狀既餅乾,心思滿分

牛扒我地揀左5成熟。唉喲~真係超正啊
牛味非常濃郁
尼點已經加左唔小分,外層煎得夠香,內裡既肉又夠嫩,切開仲係粉嫩色架
牛扒脂肪分佈亦夠平均,媽啊~尼塊牛扒真係好好味
朱古力4.5吋心太軟
食飽飯想來點甜,加錢叫左尼個甜品
佢係一個好巨型既心太軟
真係好大個,一切開 朱古力醬把把聲湧出黎,超澎湃
食完同男朋友都表示好滿意,男朋友唔鐘意食甜到癲既甜品,尼個佢話岩岩好
我都覺得好正,食飽飯想食甜品不妨試下尼個
2017-05-26
龍蝦湯