2021-11-14 93 views
年尾清假,星期五下午來到西環想試龍蝦湯牛角包,見到有high tea set做緊半價優惠,吾洗3百蚊兩位,咁抵食就跟朋友試一試。三層架的確吸引,平日下午都有一半入座,好多客人都叫high tea set. 除了high tea,仲要左兩個龍蝦湯牛角包,跟餐半價有優惠(加$28一個),點左一個辣一個吾辣。第一層有焗蠔同帶子,帶子微辣有點冬蔭公味道。第二三層有咸點及甜點,充滿泰式既味道,冬蔭功咸點及斑蘭味布甸值得抵介。至於龍蝦湯牛角包🥐,一定一定要食,仲要趁熱用刀叉享受,要慢慢切開,吾好貪快,否則湯會流晒出嚟。個湯超香濃加埋牛角包既香味,個包索左啲湯,食入口真係好正。飲品叫了熱泰左奶茶,有點點奶泡,似泡沫咖啡感覺。

飲品叫了熱泰左奶茶,有點點奶泡,似泡沫咖啡感覺。