2024-02-13 440 views
之前家人為我慶生,去了我心心念念已久的Tiffany blue box cafe。一去到已經比人無禮對待,話我只訂了兩位,有個四歲同行小童應該也計一位,我話我地無所謂,想坐梳化,但仍讓我地在店外等了一會。員工態度一般,已經讓我印象不好,惟有寄望食物好味補數。High tea三層架睇落好靚,影相確實一流,但味道很一般不令人驚艷魚子醬香蔥吞拿魚他他最中脆餅入面的吞拿魚蓉感覺上不太新鮮…龍蝦三文魚籽沙律用魚子醬container裝住,好靚,但味道好正常Scone同杏仁蛋糕都是正正常常,係個scone係香蒜鹽味幾特別,似蒜蓉包最好食的是小藍盒蛋糕,原本以為是fondant會甜到爆,但原來是jelly+白朱古力coating,配上hojicha mousse同底部的果仁脆片不錯叫員工幫手影下合照,也是黑面對待,係見到我仔仔先有翻笑容總結就係去一次打卡就夠,no next time
員工態度一般,已經讓我印象不好,惟有寄望食物好味補數。

魚子醬香蔥吞拿魚他他最中脆餅入面的吞拿魚蓉感覺上不太新鮮…
叫員工幫手影下合照,也是黑面對待,係見到我仔仔先有翻笑容

總結就係去一次打卡就夠,no next time
Tiffany  afternoon  tea
Hot chocolate   &  latte
椒麻鮑魚撻& 龍蝦三文魚籽沙律& 魚子醬香蔥吞拿魚他他最中脆餅
柑橘烏龍茶蛋糕
迷你蒙布朗芭菲& 烏巢朱古力蛋