2016-11-30
今晚去睇完木球比賽後,行過佐敦,見到間cafe新開,一於同朋友仔試下!溫泉蛋煙肉蛋汁意粉 $108溫泉蛋煮得剛好,可以有流心效果,撈埋d闊條面,蛋味更加提升,不過個汁可以杰番d,因為宜家包唔住到d粉。煎三文魚扒配薯蓉 $188三文魚扒厚切,上面放左少少魚子醬,即刻升左級咁,四邊外面煎得微脆,入面包持粉嫩幼滑!唯一挑剔既係堆薯容,我鐘意超多牛油,因為宜家唔夠細滑,間唔時仲食到有薯仔粒。不過擺碟好精美,成個蜘蛛網咁,欣賞佢既用心。海膽本尊意粉 $168海膽意粉係店員推介,由於新西蘭地震,所以採用既係日本馬糞海膽,好豪邁,大大堆放在意粉頂端。個汁都特別鮮味,用黎配個粉岩曬!莓莓早安 $68係新鮮用D雜莓打出來,飲落好清新健康!白日夢維他 $68白日夢維他,開頭仲話人地無創意,沖出來應該都係維他奶咁既味。點知,係超好味,超濃味,最強雲尼拿味!呢間cafe有駐場音樂人表現,是晚係有位藝術家彈結他,雖然開頭好似tune結他有d嘈,後來tune好又特別寫意咁,邊食邊聊天邊聽音樂!
溫泉蛋煮得剛好,可以有流心效果,撈埋d闊條面,蛋味更加提升,不過個汁可以杰番d,因為宜家包唔住到d粉。 煎三文魚扒配薯蓉 $188
三文魚扒厚切,上面放左少少魚子醬,即刻升左級咁,四邊外面煎得微脆,入面包持粉嫩幼滑!唯一挑剔既係堆薯容,我鐘意超多牛油,因為宜家唔夠細滑,間唔時仲食到有薯仔粒。不過擺碟好精美,成個蜘蛛網咁,欣賞佢既用心。 海膽本尊意粉 $168
海膽意粉係店員推介,由於新西蘭地震,所以採用既係日本馬糞海膽,好豪邁,大大堆放在意粉頂端。個汁都特別鮮味,用黎配個粉岩曬! 莓莓早安 $68
係新鮮用D雜莓打出來,飲落好清新健康! 白日夢維他 $68