2014-03-01 1126 views
其實我比較鐘意食SABOTEN既猪扒,但可惜佢地3點落場, 所以唯有改去IFC既梅林食猪扒。真係進步了。 飯真係無咩飯香味,加上佢地汁好少。老公點了個魚生定食。當然又係一個大誤會啦。我都同老公講在食猪扒既地方食魚生,都算O左不會好食得去邊。 果然,除了個牡丹蝦比較鮮甜之外,其他真係好麻麻。 不過再說一次,佢地不是魚生尊家, 所以真係情有可原。不過說回猪扒, 真係唔夠猪香,因為無咩猪既脂肪香味,又不是好干身, 所以是因為脂肪分佈不太均均,所以滲唔到入猪扒入面。正所為HOLD 不住。 加上如上面所說米飯沒有飯香。 湯同沙拉及沙拉汁也沒有特別。 整體來說不吸引。