2020-08-25
今日想搵個地方做下野,一個人去到,無人等位,上左樓上。入座時有講明坐90分鐘,當然無問題,我都唔會想阻人做生意。揀呢度其中一個原因係有咖啡飲又有tap beer。落單叫左杯Dirty(老實講係ok ge)。做做下飲完杯coffee☕️,就想叫杯beer飲下🍺,咁個職員都好好,即刻拎部機睇吓📱,話我知得返15分鐘,甘我咪唔叫law。甘我都好清楚90分鐘要交枱(個吓以為樓下有十萬人排隊),唔會阻住人做生意呀嘛😜😜😜 🙄🙄🙄🙄到左90分鐘仲上埋張單🧾比我叫我去比錢。其實一直都發現間舖坐唔滿(我知有限制,限制以下)落到去見到都無人排隊。🙄🙄🙄🙄🙄個問題就黎❗️❗️❗️❗️我都主動叫野飲,點解唔主動d同我講先埋左張單,再當我係新單呢? 我又唔係諗住叫一杯野永續坐係度打死唔走,或者有需要咪調我坐bar枱囉。佢最抵死話呢個係公司規矩,想咁做應該話佢知,問我介唔介意再上返去(我都執好晒嘢)。我都唔明又唔係有長龍,明明有機做多d生意,可以比個offer個客都唔識,大家winwin嘅都唔識,仲好意思改名叫Nomad,應該叫「HoLmad🤬」。真係想問句,駛唔駛教埋你點做生意?🙄🙄🙄講句如果想再做野/再傾多陣,唔介意
真係想問句,駛唔駛教埋你點做生意?🙄🙄🙄
講句如果想再做野/再傾多陣,唔介意可以先埋左張單,但要再order多轉野飲囉,你又有生意,我又可以繼續enjoy
(或者可能人地唔志呢😏😏😏)