作為混血兒嘅我,喺香港基本上冇乜搵到正宗嘅越南餐廳,除咗之前半山有一間,不過好遠同埋好貴🫠直到今日終於俾我搵到一間平靚正嘅飯堂!嗌咗一個生牛河、一杯滴漏咖啡、同埋一份扎肉米紙卷,只能說係接近滿分水準!...1. 生牛河 ($55)+ 第一啖湯飲落去就已經知道水準唔一般!飲得出唔係平時出邊餐廳嗰啲湯包或者係味精,而係真係熬出嚟嘅靚湯!+ 配料足!食到我超飽,絕對冇偷工減料- 一開始上菜嘅時候見到個牛肉實在太太太生,有少少嚇親🤣不過好彩個湯夠熱- 少咗黑色嗰隻醬(唔知佢叫咩)爭少少...2. 滴漏咖啡 (+$12)+ 一句講晒:正宗!!!...3. 扎肉米子卷 ($42)+ 好夠料!超好食!- 可能係唔同地區唔同整法,不過我覺得用嚟點嘅嗰個汁有少少鹹,同我細個食嘅唔一樣...Overall呢一間係非常正宗嘅越南餐廳,大家多多支持,唔好俾佢執笠!🥹如果唔係我又冇咗回味童年嘅地方啦!(掛住食嘢,唔記得影相添🤣淨係影到米紙卷)#lunchhour價

1. 生牛河 ($55)
+ 配料足!食到我超飽,絕對冇偷工減料
- 少咗黑色嗰隻醬(唔知佢叫咩)爭少少
2. 滴漏咖啡 (+$12)
+ 一句講晒:正宗!!!
3. 扎肉米子卷 ($42)
+ 好夠料!超好食!

(掛住食嘢,唔記得影相添🤣淨係影到米紙卷)

#lunchhour價

扎肉米紙卷