2021-07-27
專登去黃埔為咗行AEON✌🏻,皆因真係日資百貨公司又多嘢行!嗰晚係附近唔知食咩好,見到呢間扒房幾抵食又坐滿👥,就衝入去試下,真係難以忘懷嘅一餐!————————————————👅餐湯餐飲🔸白色蘑菇湯得一陣罐頭湯草味,同埋麵粉開稀嘅口感,紅湯酸酸甜甜好飲好多🍅,附有餐包同餐飲👅美底雜扒($118)👎🏻諗住落重本食個好豐富又熱辣辣嘅鐵板扒餐,點知我地個份比錯對面檯😦,對面檯嘅淨雞扒拎左入廚房又拎返出嚟比我哋,話之後比返豬扒同西冷牛扒,驚都市傳說同唔想浪費食物,無奈之下啃咗⋯😵比返豬牛扒又要追佢比返個汁,比返個汁又要追佢比返兩條紐倫堡腸,呢餐係考我記憶力定係忍耐力?👎🏻Anyway薯菜無薯仔味兼軟曬,每片扒都薄薄地,肉質味道正常,係調味預期中嘅重手同油,所以雪味唔明顯🤥,平時會清檯嘅兩人,唔想糟質個肚,最後食淨三分之一👅蛋黃醬煙肉卡邦尼闊條麵($65)👎🏻先講賣相同溫泉蛋都好靚仔嘅,但闊條麵好厚好闊難入味,醬汁稀過湯都掛唔到汁😶,淨係食到意粉味同彈牙,平時湯撈飯,今次湯撈意粉。不過呢個價包飲品湯同雪糕就算啦,最後好飽,食左一半就放棄👅雪糕👎🏻有海鹽、芒果同玄米茶味雪糕,食過平價自助餐應該見過
👅餐湯餐飲
👅美底雜扒($118)
👅蛋黃醬煙肉卡邦尼闊條麵($65)
👅雪糕
👎🏻有海鹽、芒果同玄米茶味雪糕,食過平價自助餐應該見過呢個牌子,螢光藍色嘅海鹽雪糕仲歷歷在目,梗係揀芒果同玄米茶味🍵,果然係阿x羅香精雪糕味,印象中嘅水平線之下,食到同牆上幅畫個樣一樣😬
🚩總結:呢個故事教訓你唔係地膽唔好隨便入去
🌟注意:小心中伏⚠️