2024-07-19
尖沙咀區少有精緻西餐,原來已經有兩間分店,一間位於旺角T.O.P., 今次我哋就去咗尖沙咀金巴利道呢間落地玻璃嘅Lab Eat🥰❣️之前聽朋友嚟過環境唔錯,牆身主要用上Tiffany blue 色,掛上不少畫作,感覺優雅;而餐廳中間位置更有個好靚水吧位🥂餐廳大部份都是梳化卡座,坐得好舒適,落單時職員都解紹得好清楚👍🏻ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ𓐎生牛肉薄片 $258傳統手工嘅薄切和牛生牛肉片,配搭🥬火箭菜同芝士🧀入口好惹味,一口一啖啱啱好😋𓐎油封法國鵪鶉脾及栗子 6隻 $188法國鵪鶉髀薰烤到金黃色,肉質好鮮嫩,餐廳好少有嘅菜式,好值得嚟試吓👍🏻𓐎西班牙八爪魚紅蝦頭膏意大利飯 $298八爪魚入口爽彈又新鮮,而且份量都好多,意大利飯充滿濃厚嘅紅蝦汁,真係胃口大增😋𓐎北海道白牛乳慢煮白鱈魚柳 $368高貴嘅白鱈魚柳實而不華,白鱈魚同蜆肉一齊烹煮嘅湯,真係入口鮮味不絕,忍不住即刻飲晒🤭𓐎脆皮士多啤梨椰子杏仁蛋白蛋糕 $138超精緻甜品,絕對係打卡able🪐外觀造形係粉紅色星球造形😍佢外層係脆皮。而入面係幼滑嘅椰子mousse, 再配搭新鮮士多啤梨啫哩,甜品控唔好錯過啦⭐️* ┈ ┈ ┈ ┈ ┈
而餐廳中間位置更有個好靚水吧位🥂
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
𓐎生牛肉薄片 $258
𓐎油封法國鵪鶉脾及栗子 6隻 $188
𓐎西班牙八爪魚紅蝦頭膏意大利飯 $298
𓐎北海道白牛乳慢煮白鱈魚柳 $368
𓐎脆皮士多啤梨椰子杏仁蛋白蛋糕 $138
超精緻甜品,絕對係打卡able🪐
* ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ *