2024-07-17
岩岩去完大阪🎏食壽喜燒, 真係意猶未盡,對關西風嘅Sukiyaki仲好心心念念🥹最近上網見到尖沙咀有間新開「廿三.壽喜燒」 好正🤩 餐廳主打席前烹煮關西風糖烤壽喜燒, 仲嚴選日本不同食材直送,最吸引係佢哋嘅牛肉係日本三大和牛之一“近江牛”🐮,即刻約埋閏蜜嚟回味一下日本🥰𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍餐廳位於尖沙咀超人氣地帶- 諾士佛臺23樓, 擁有勁無敵靚海景🤩 佈置日系風之餘,又有日式小玩意玩可以得到和風筷子🥢,仲有我最愛嘅和服著👘添啊,真係置身日本一樣🇯🇵𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍其實小妹一向係偏好席前用餐嘅體驗, 今次可以好好欣賞 榮師傅 烹煮關西風糖烤壽喜燒,賞心悅目啊♥️榮師傅先將砂糖灑於牛肉上,待烤出焦糖香味😌 就再用上特製壽喜燒醬汁烹煮,近江牛烹煮熟度剛好,肉質細緻,口感柔嫩,脂肪甘甜😋最愛入口即溶的牛肉口感🥹 加埋淡淡蛋汁感覺真係超滿足🥰𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ狐火すきやき壽喜燒晚市套餐 $723𓐎前菜 - 腐皮,水雲草,日本白粟米𓐎蒸物 - 滑子菇海苔蒸蛋𓐎野菜𓐎近江牛壽喜燒鍋 -有蒪菜,白菜 , 麵根,滑子菇-近江牛肉眼、西冷、
最近上網見到尖沙咀有間新開「廿三.壽喜燒」 好正🤩
最愛入口即溶的牛肉口感🥹 加埋淡淡蛋汁感覺真係超滿足🥰
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
狐火すきやき壽喜燒晚市套餐 $723
𓐎前菜 - 腐皮,水雲草,日本白粟米
𓐎蒸物 - 滑子菇海苔蒸蛋
𓐎野菜
𓐎近江牛壽喜燒鍋
-有蒪菜,白菜 , 麵根,滑子菇
-近江牛肉眼、西冷、最愛係肉味較濃的牛肩共約150克
-另可追加牛舌タン、赤身、廚師推介、時令海鮮或豚肉🥩等。
𓐎日式滑蛋牛肉飯
𓐎吸物
𓐎甜品
P.S.認真要讚讚welcome drink嘅淡路島洋蔥湯🧅餐廳專程飛去日本淡路島恰談回來,真係好清香鮮甜👍🏻
* ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ *
8月份訂座仲有3位優惠價:
𓏭午餐套餐$423/$523:
優惠第三位只需加$99(頭兩位係正價)
𓏭晚餐套餐$723/$923/$1223:
優惠第三位只需加$299(頭兩位係正價)