2024-06-16
鬧市中的觀塘鐵板燒 - 阪神,原來好大間,餐廳佔地14,000呎,有多間獨立包廂,私隱度很高!當晚有幸坐獨立房間,有師傅烹調席前料理,真係啱晒同朋友慶祝🥳 或者家人/公司聚會活動👏🏻聽朋友介紹最近有個性價比很高嘅套餐,為食妹即刻book位嚟食返餐,好抵食又豐富,真係要分享俾大家🤭𓏸𓈒𑁍$388 ᴸᵁᶜᴷᵞ⁷激安鐵板燒套餐𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍✼100%満足するෆ𓂃 ◌𓈒𓐍 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍𓐎 沙律𓐎 刺身三點:魷金、三文魚、魷魚🦑𓐎 龍蝦 (原隻)好豐富每人一隻龍蝦仔🦞 大廚先為肥美嘅龍蝦脫殼,將龍蝦肉煎到甘香,再用上龍蝦殼和膏烹製嘅汁去翻炒上碟,龍蝦鮮甜濃郁,肉質軟腍 仲好香㖭啊😌𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍主食二選一:𓐎美國薄燒牛2片 或 日本產豚肉薄燒我哋都揀咗食牛,大廚好細心會先詢問想幾成熟,薄牛食五成熟剛好👍🏻 薄燒中間勁多蔥同炸蒜,建議可以沾味噌燒肉汁/鹽燒汁,好好味啊😋𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍𓐎 炒飯,炒野菜,龍蝦湯,漬物𓐎甜品 - 蕨餅另外,我哋仲試咗火焰士多啤梨🍓🤩師傅會在席前加入橙酒去製作🔥大開眼界🥳原來係勁Fresh嘅🍊柚子味雪芭🍦,配有焦糖多士和兩粒
𓏸𓈒𑁍$388 ᴸᵁᶜᴷᵞ⁷激安鐵板燒套餐𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
✼100%満足するෆ𓂃 ◌𓈒𓐍
𓐎 沙律
𓐎 刺身三點:魷金、三文魚、魷魚🦑
𓐎 龍蝦 (原隻)
好豐富每人一隻龍蝦仔🦞
龍蝦鮮甜濃郁,肉質軟腍 仲好香㖭啊😌
主食二選一:
𓐎美國薄燒牛2片 或 日本產豚肉薄燒
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
𓐎 炒飯,炒野菜,龍蝦湯,漬物
𓐎甜品 - 蕨餅
另外,我哋仲試咗火焰士多啤梨🍓🤩
師傅會在席前加入橙酒去製作🔥大開眼界🥳
原來係勁Fresh嘅🍊柚子味雪芭🍦,配有焦糖多士和兩粒草莓🍓,其中有一粒內有有吉士㗎,好surprise🥳