2018-09-05 81 views
上次同姊妹食完午餐,覺得好豐富和食物新鮮有花巧與心思,今晚就同老公撐下枱腳先晚餐同午餐有些不同,首先就介紹個 "黑白松露香濃蘑菇湯 "畀老公試下因為老公鍾意濃滑蘑菇味嘅湯再加埋松露好好味, 今次有原隻波士頓龍蝦海膽飯, 龍蝦老公就最鍾意食 啖啖肉海膽好長呀好鮮味鮮甜, 仲有原隻軟殼蟹沙律,不太油膩沙律又可清清腸胃軟殼蟹咬落去好鮮味 梗係唔少得我鍾意嘅甜品啦石板街香蕉窩夫 (半份),兩公婆享受下寧靜的晚餐而且環境好光猛人又不算太多,辛苦一天工作最啱慢慢傾下食下,不過老公怕凍冷氣就比較凍,想坐耐啲都頂唔順松露湯 濃滑而不油膩原隻龍蝦啖啖肉 肉質鮮甜仲有少少蟹肉加埋添好香海鮮味呀 好矜貴海膽好長呀 火焰海膽軟殼蟹沙律配芝麻醬食落有一粒粒幾有口感嘅好爽口香蕉朱古力咖啡窩 (半份)個窩夫仲暖暖哋
海膽好長呀
梗係唔少得我鍾意嘅甜品
石板街香蕉窩夫 (半份),兩公婆享受下
寧靜的晚餐

松露湯 濃滑而不油膩

原隻龍蝦啖啖肉 肉質鮮甜
仲有少少蟹肉加埋添
好香海鮮味呀 好矜貴

海膽好長呀 火焰海膽

軟殼蟹沙律配芝麻醬
食落有一粒粒幾有口感嘅好爽口

香蕉朱古力咖啡窩 (半份)
個窩夫仲暖暖哋

2018-09-05