2020-10-26 343 views
在花墟買完花都差不多2點了,下午茶時段一般都是2:30開始,就諗住行一陣花園街kill time然後食個tea。行下行下見到間民華餐廳,門面裝修ok及被其食物照片的中式點心吸引入去一試。兩個人拿住1大袋東西,侍應姐姐好好人卑張4人枱我地。餐牌上食物種類都幾多,有圖有真相。可能肚餓樣樣都想食。不過此餐廳沒有下午茶時段,常餐分時段早上11點后價錢不同,差8蚊。我試左佢個蕃茄义燒通粉常餐,蕃茄底好味,炒蛋有水準,多士上枱時還暖暖的,值得一讚。本想試佢碟雞札,可惜沽清。老公試左碗牛肋腩粉,佢話個湯底幾好但牛腩有點乾。總括來講,此餐廳值得再來。
。餐牌上食物種類都幾多,有圖有真相。可能肚餓樣樣都想食
。總括來講,此餐廳值得再來。