2K
2015-06-09 593 views
店名:Ice Licious地址 : G/F, NEW HENNESSY TOWER, 263 HENNESSY ROAD, WAN CHAI, HONG KONG好味指數:7/10價錢:$10Ice Scramble (Small)今日去開灣仔食飯,晚飯過後行開駱克道見到人人手拎一杯杯的東東在吃,心諗附近一定又開左間新的甜點品店。果然不出我所料,接近街尾真係開左間新店,店內主打刨冰和鮮製雪條。千挑萬選下決定試下個Ice Scramble,今日係芒果味(應該日日都唔同的!)。由於食飽飯,純粹貪過癮所以買左細杯(80oz)。唔好睇少佢,原來都幾多下,杯內仲包左脆脆米同草莓醬兩款topping,真心抵!至於味道方面,刨冰較快溶掉,芒果味道很淡,而且草莓醬同芒果又唔係好match,感覺麻麻地。值得一提的係店員服務很nice,友善地介紹。原來呢度5/5先開張,連openrice都未有架,下次等我試埋雪條先。
店名:Ice Licious
好味指數:7/10