2020-12-10
今次介紹係一間主打千層蛋糕既小店,由網上累積左四年既人氣再變成實體,坐落於觀塘工廈區。店員推介流心系列同伯爵茶,海鹽檸檬都係比較多人叫。-1️⃣ 伯爵茶千層蛋糕💰38(👅: 9/10)奶香味重,食到小小伯爵茶味,甜道唔算濃唔算太甜,所以唔會食到好膩,個人覺得夠味恰到好處。無數錯應該係有十七層既千層蛋糕,餅皮薄得好出色,成個質感軟熟,唔會係DONKI個D石頭質感,CREAM又香又滑好夠好飽滿,入口即溶。-2️⃣ 抹茶流心千層蛋糕💰38(👅: 9/10)呢家唔多千層蛋糕有流心食(暫時好似得holam同lamlamli),流心餡抹茶味道濃,唔會太甜仲有茶香味,小小回甘。-🌟暫時係我TOP3既千層蛋糕,無論質感上,味道上。係香港要食唔難食既千層蛋糕其實已經好難,中伏太易,好食既加埋網店我既LIST應該得3間。味道每日基本有18款選擇,有特別味道例如榴槤(榴槤味唔算重),仲可以訂購生日蛋糕,呢間好處係WALKIN都可以買到食到,而且唔駛排長龍,缺點係無堂食區。另外一提千層蛋糕外賣都可以全部獨立分開裝,非常貼心。-👅味道: 9/10🍴環境: 6/10💰消費: $38 (服務費: NA)
1️⃣ 伯爵茶千層蛋糕💰38(👅: 9/10)
2️⃣ 抹茶流心千層蛋糕💰38(👅: 9/10)
🌟暫時係我TOP3既千層蛋糕,無論質感上,味道上。
另外一提千層蛋糕外賣都可以全部獨立分開裝,非常貼心。
👅味道: 9/10
🍴環境: 6/10
💰消費: $38 (服務費: NA)