2022-08-02
今年夏天真係特別熱,想飲廢水嘅慾望比起往年都要強🥵 但係又怕肥,除咗我介紹過嘅唇茶,其實仲積極發掘啲健康廢水😆 今次行過銅鑼灣見到呢間裝修幾ig-able嘅手搖飲品就試吓,估唔到幾有驚喜🤪今次嗌咗杯圓貝之戀 ($36)✿ 奶茶底係用燕麥腰果奶同祁紅玫瑰茶調製而成,茶底都幾滑,有淡淡嘅玫瑰花香🌹加埋面嘅玫瑰花瓣❀ 賣相加返幾分🥰 特別在於呢間嘅珍珠係活性炭珍珠,冇平時啲黑糖珍珠咁甜🥳 除咗珍珠,佢仲有啲仙草同奇亞籽,所以成杯口感好豐富😝加埋啲superfood感覺都幾健康(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 佢default係半糖半冰,所以唔會好甜,自己覺得呢個甜度啱啱好,唔會太heavy😛舖頭天花裝咗好多波波燈,自己覺得都幾ig-able🫧佢哋仲有好多又健康又靚嘅手搖飲品,望落都幾吸引,下次經過都會考慮再買✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。