2024-07-26
同朋友去咗峇里風餐廳食飯,當日係Halloween 主題,裝飾都好靚,食物都好精緻,好有節日氣氛夢幻粉紅海鮮澳洲薯仔沙律$128扮到三球雪糕筒形狀既粉紅色薯仔沙律,似望到雪糕一樣咁開心薯仔沙律新鮮又多餡,仲有蟹子芒果做襯托,沙律味道更加豐富,清新又新鮮,朱古力雪糕筒皮脆香甜,呢個搭配認真有創意香脆酥炸雞翼$78雞翼炸到金黃香脆可口,絕對唔會太油,配埋芥末醬味道幾好香煎北海道刺身帶子黑蒜黑松露野菌忌廉意大利飯福袋$158用腐皮包住中間d 餡料做成福袋,寓意幾好意頭腐皮包住勁大粒帶子,煎到好香好嫩滑下面仲有其他餡料同少量飯,味道酸酸甜甜萬聖節限定暗黑幽靈$53toppings色彩繽紛,視覺效果都幾靚原來係竹炭香芋牛奶,勁好味萬聖節限定邪惡孟婆湯$58拉花好靚好cute, 好有heart焙茶香濃,飲落似飲緊奶茶,只不過係黑色,唔會太甜Tiramisu 疏乎厘班戟$128口感好鬆軟,入口會有溶化嘅感覺,仲有好香嘅蛋味,配埋咖啡奶霜同朱古力粉令個班戟味道更加香濃又有得打卡, 野食又唔錯,又有Halloween 氣氛,仲有人扮死神,令到氣氛更加hyper, 係一次好好嘅體驗
夢幻粉紅海鮮澳洲薯仔沙律$128
扮到三球雪糕筒形狀既粉紅色薯仔沙律,似望到雪糕一樣咁開心
朱古力雪糕筒皮脆香甜,呢個搭配認真有創意
香脆酥炸雞翼$78
雞翼炸到金黃香脆可口,絕對唔會太油,配埋芥末醬味道幾好
香煎北海道刺身帶子黑蒜黑松露野菌忌廉意大利飯福袋$158
用腐皮包住中間d 餡料做成福袋,寓意幾好意頭
腐皮包住勁大粒帶子,煎到好香好嫩滑
下面仲有其他餡料同少量飯,味道酸酸甜甜
萬聖節限定暗黑幽靈$53
toppings色彩繽紛,視覺效果都幾靚
原來係竹炭香芋牛奶,勁好味
萬聖節限定邪惡孟婆湯$58
拉花好靚好cute, 好有heart
焙茶香濃,飲落似飲緊奶茶,只不過係黑色,唔會太甜
Tiramisu 疏乎厘班戟$128